Infrastructuren

Pomagro heeft twee bedrijfsunits in België en daarnaast een administratieve vestiging voor dochterbedrijf Fav-Pomagro in Reims.


Tienen


Tienen is de hoofdvestiging van Pomagro. Daar zijn de productie, alle administratieve diensten en een gedeelte van de opslag gecentraliseerd. De gebouwen bieden een opslagcapaciteit van meer dan 35.000 ton op een oppervlakte van ongeveer 1,30 hectare. De nieuwe infrastructuur, gebouwd in 2014, bracht een bijkomende opslagcapaciteit van 12.000 ton (6.500m²).

De meststoffen worden gemengd en opgeslagen in goed uitgeruste boxen in een van de nieuwe loodsen. In deze nieuwe ruimte kunnen we een groot aantal verschillende blends opslaan. Dat is van essentieel belang voor onze werking omdat we zoveel verschillende formules aanbieden. Voor het transport worden de vrachtwagens rechtstreeks geladen via een automatische installatie.

De kantoren werden bij de ingang van de site gebouwd zodat de administratieve dienst voortdurend in contact staat met de productie en de logistiek. In die kantoorruimte kwam ook ons nieuwe labo. Het samenbrengen op dezelfde site van de productie, de kwaliteitszorg en de administratie betekent een groot voordeel voor het personeel en voor de efficiëntie van het bedrijf als geheel.


GELDENAKEN

Op de site in Geldenaken worden formules opgeslagen die vooraf in Tienen op bestelling van de klant werden geproduceerd. Het depot heeft een oppervlakte van ongeveer 1,20 hectare, waarvan 1 hectare bebouwd met loodsen.


FAV-POMAGRO

Fav-Pomagro heeft een administratieve vestiging in Reims. De productie van de meststoffen gebeurt in België, in Tienen, maar om dichter bij de klant te kunnen werken, werden alle taken verbonden met de verkoop en de logistiek op de Franse markt gecentraliseerd in het kantoor in Reims.