Bedrijfsprofiel

Pomagro, gevestigd in Tienen op de as Brussel-Luik, heeft zich gespecialiseerd in de productie van minerale meststoffen in poedervorm, op basis van bijproducten uit de agroalimentaire industrie.

Pomagro richt zijn activiteiten vooral op de productie en het vermarkten van K-, PK-, NK-, NPK-kunstmestblends op basis van kaliumsulfaat, maar verruimt zijn assortiment door ook meststoffen op basis van kalk aan te bieden. Behalve over producten voor de akkerbouw, beschikt Pomagro met Boval ook over een bijzonder interessant product voor veehouders. Boval is een vloeibaar product voor de rundveevoeding dat zeer rijk is aan eiwitten.

De belangrijkste productie-unit van Pomagro staat in Tienen. In een tweede depot in Geldenaken worden vooral afgewerkte producten opgeslagen. FAV-POMAGRO tenslotte, ons Franse dochterbedrijf in Reims, biedt ons de kans commercieel actief te zijn in het Noorden van Frankrijk.

Onze technisch-commerciële vertegenwoordigers verzorgen het rechtstreekse contact tussen Pomagro en de landbouwers in België en Frankrijk. Om over een ruimer verkoopnetwerk te kunnen beschikken, verdelen we onze producten daarnaast ook via een groot aantal detailhandelaars, zowel in België als in Frankrijk.

Ons bedrijf wil in de eerste plaats formules op maat van de klant aanbieden, maar ook vooral kwalitatief hoogstaande producten, in combinatie met de beste service, zodat onze klanten er maximaal hun voordeel mee kunnen doen.

Om zijn activiteiten te realiseren heeft Pomagro een vijftiental medewerkers in dienst. Tijdens de hele ontwikkeling die het bedrijf doormaakte, is Pomagro er altijd in geslaagd zijn karakter van familiebedrijf te bewaren, met respect en vertrouwen als belangrijkste waarden.

Onze missie!

Pomagro wil enerzijds erkend worden als dé specialist inzake plantenvoeding op basis van minerale bijproducten uit de industrie en anderzijds in België en de aangrenzende regio's zijn marktleiderschap in dit segment op een duurzame manier versterken.

Pomagro wil met zijn expertise, de oplossingen die het aanreikt en een duurzaam partnerschap op lange termijn de economische groei van zijn klanten en leveranciers veilig stellen, en daarbij tegelijk het milieu respecteren en gelijke tred houden met de ontwikkelingen in de samenleving en de eisen die zij stelt.

Onze 5 kernwaarden, meer weten …