fav-pomagro

Het in Reims gevestigde bedrijf Fav-Pomagro werd in 1996 opgericht onder de naam ‘FAV 51 Fertilisation Agricole et Viticole’ (Land- en WijnbouwBemesting). Om de verkoop in België en in Frankrijk een coherente commerciële identiteit te geven, wordt het bedrijf bij de overname door POMAGRO in 2011 omgedoopt tot Fav-Pomagro. Fav-Pomagro specialiseerde zich in de verkoop en distributie van meststoffen op basis van kaliumsulfaat, verdeeld onder de merknaam Sulfapot®.

Het bedrijf telt vandaag drie medewerkers: Marc Bernaerdt, commercieel verantwoordelijke, Laurent Vogny, technisch-commercieel vertegenwoordiger en Viviane Fintz die de administratie van het bedrijf verzorgt.

In een werkgebied dat van Bretagne, over het Bekken van Parijs gaat tot de Elzas verdeelt FAV-POMAGRO Sulfapot-formules op basis van Haspargit. Die formules zijn aangepast aan de reële behoeften van elke land- of tuinbouwer en houden rekening met het klimaat, de teelt, de gebruikte landbouwtechnieken en de verschillende bodemtypes van de regio’s in dit grote werkgebied. Het Franse dochterbedrijf van Pomagro beperkt zich daarbij niet tot de formules die in België worden ontwikkeld, maar heeft ook een eigen productengamma.

FAV-POMAGRO werkt voornamelijk via een netwerk van handelaars-distributeurs. Onze vertegenwoordigers doen meer dan verkopen alleen. Ze bieden de distributeurs ook technische en landbouwkundige ondersteuning en expertise ten behoeve van de eindklanten, de land- en tuinbouwers.

 

Wij kunnen onze klanten ook een service van begin tot eind bieden

De totaalservice die we landbouwers aanbieden, is een volledige service van begin tot eind die alle stappen omvat: van de bestelling van de meststoffen door de klant tot het uitstrooien ervan op het veld door een agrarisch loonbedrijf. Met deze geïntegreerde service kunnen landbouwers de logistiek perfect beheersen en krijgen ze de strooikwaliteit die ze als klant terecht mogen verwachten.