Een milieubewuste partner met oplossingen op maat

Pomagro ontwikkelt eigen, kwalitatief hoogstaande minerale en kalkmeststoffen voor gewassen. Zo kunnen we een hoge opbrengst & topkwaliteit garanderen, en laten we land- en tuinbouwers verder groeien.
Pomagro - depot Tienen

Duurzaam aanbod

Pomagro is specialist in de productie van plantenvoeding op basis van minerale bijproducten uit de voedingsindustrie. Die verwerkt ze tot minerale meststoffen in poedervorm voor de akkerbouw, aardappel- en groenteteelt, gekend onder de merknaam Haspargit®. Ook voor veehouders heeft Pomagro een interessant product: Boval® is een bijproduct van de citroenzuurproductie en is dankzij zijn hoog gehalte aan specifieke eiwitten bijzonder geschikt voor de rundveevoeding. Door het hergebruik van bijproducten, is Pomagro een uithangbord voor de duurzame ontwikkeling van landbouw.

Op maat

De voornaamste activiteit van Pomagro is de productie en het vermarkten van K-, PK-, NK-, NPK- poedervormige meststoffen op basis van kaliumsulfaat. Daarnaast verruimt Pomagro haar assortiment door ook kalkmeststoffen aan te bieden. Alle formules zijn van hoogstaande kwaliteit en worden op maat geformuleerd met als doel een optimaal rendement voor de klant.

Belgisch product

De belangrijkste productie-unit van Pomagro bevindt zich in Tienen, België. In een tweede depot in Geldenaken (Jodoigne) worden vooral afgewerkte producten opgeslagen en verdeeld naar de landbouwers en distributeurs van Pomagro. Ook in het noorden van Frankrijk is Pomagro een sterke speler met haar dochterbedrijf FAV-Pomagro dat onze producten commercialiseert onder de merknaam Sulfapot.

De technisch-commerciële medewerkers van Pomagro staan rechtstreeks in contact met de landbouwers in België en Frankrijk. Om over een voldoende ruim distributrienetwerk te kunnen beschikken, verdeelt Pomagro haar producten ook via een netwerk van verdelers, vooral in België, Frankrijk en Nederland maar ook in aantal andere landen.

Sterk merk van Arvesta

Pomagro is een sterk merk van de groep Arvesta, de grootste fullservice-partner van de Belgische boer en tuinder, met internationale vestigingen. Samen met haar 1900 experts bouwt Arvesta iedere dag duurzaam aan sterke merken. Klaar voor elke innovatieve uitdaging van morgen. Arvesta is actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met haar 250 AVEVE-winkels. Meer weten over Arvesta en haar andere sterke merken? Neem een kijkje op www.arvesta.eu

Hero_video pomagro

Maak kennis met Pomagro

“Haspargit® kan, in één formule en in één behandeling, alle benodigde elementen leveren voor elk type gewas”

POMAGRO BV
Sint Truidensesteenweg 233H, 3300 Tienen (Belgium)
BTW - TVA BE 0429.006.947
RPR Leuven
info@pomagro.be

© 2024 Arvesta. All rights reserved.
Arvesta